Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Mąkę, cukry, sól, cynamon i sodę oczyszczoną wymieszać. Wlać maślankę i jajko, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocnym, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.

 

Wykonanie na Thermomixie:

Do naczynia miksującego dać maślankę, jajko, mąkę, sodę, sól, cynamon i cukry. Wymieszać 1 minuta/obr. 6. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.

Sposób przygotowania

Na 14 sztuk:

  • szklanki mąki pszennej

  • 1 jajko

  • 1 szklanka maślanki

  • 1,5-2 łyżki cukru

  • 1 łyżka cukru waniliowego

  • szczypta soli

  • 0,25 łyżeczki cynamonu

  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

  • olej do smażenia

  • dżem / marmolada / domowa nutella (sposób wykonania tutaj) / cukier puder

Składniki

Ciekawe w smaku racuchy, które szybko znikają z talerze.

Przepis ze strony https://www.kwestiasmaku.com/.

Odrobinę go przerobiłam.

Cynamonowe racuchy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

09 marca 2021

#racuchy, #desery, #maślanka, #dżem, #marmolada, #nutella, #soda, #Thermomix

rondel