#desery, #ciasteczka, #kakao, #cukier puder, #kokos, #rum, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia i mocno czekoladowe kuleczki na raz do buzi ;)
#przepis autorski
Na 50 sztuk:
200 g cukru pudru (sposób przygotowania tutaj)
100 g masła
1000 g suchego ciasta czekoladowego (bez kremów, galaretek)
0,5 szklanki rumu
cukier puder / wiórki kokosowe / kakao do obtoczenia
Wykonanie tradycyjne:
Suche ciasto pokruszyć za pomocą blendera ręcznego typu żyrafa. Dodać miękkie masło wraz z cukrem pudrem i rumem do ciasta. Całość dokładnie wymieszać. Z gotowej masy formować kulki (trochę większe niż orzech włoski). Każdą z nich obtaczać w cukrze pudrze / wiórkach kokosowych / kakale. Gotowe układać w wyłożonym papierem śniadaniowym pudełku. Przykryć. Przechowywać w lodówce.
Wykonanie w Thermomixie:
Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć połamane na kawałki 500 g ciasta, rozdrobnić 10 sekund/obr. 8. Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Do naczynia miksującego włożyć połamane na kawałki pozostałą część ciasta, rozdrobnić 10 sekund/obr. 8. Do dużej miski dać całe ciasto, miękkie masło, dodać cukier puder i rum. Całość dokładnie wymieszać. Z gotowej masy formować kulki (trochę większe niż orzech włoski). Każdą z nich obtaczać Każdą z nich obtaczać w cukrze pudrze / wiórkach kokosowych / kakale. Gotowe układać w wyłożonym papierem śniadaniowym pudełku. Przykryć. Przechowywać w lodówce.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: