Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wszystkie składniki wywaru wrzucić do garnka i gotować. Jeśli mamy wcześniej przygotowane buraczki (pokrojone w słupki i podgotowane), fasolę (podgotowaną) i kapustę (porwaną na kawałki, podgotowaną) dać je pod koniec gotowania razem z startymi na tarce na dużych oczkach ogórkami kiszonymi. Jeśli nie buraczki  i fasolę dodać do wywaru na początku, bo się długo gotują. Potem dać kapustę, a pod koniec gotowania ogórki. Doprawić solą, pieprzem i vegetą do smaku. Przed podaniem można zabielić śmietaną.

Sposób przygotowania

Wywar:

  • 2 skrzydełka

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • zasuszony liść magi

  • 2 kawałki suszonego selera

  • 2 kawałki suszonej pietruszki

  • vegeta

lub rosół i:

  • kawałek wędzonego boczku

  • 2 marchewki pokrojone w słupki

  • 3 średnie ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę

Reszta:

  • kapusta pekińska / kapusta włoska

  • 5 buraków pokrojonych w słupki

  • garść fasoli

  • 3 ogórki kiszone

  • pieprz

  • sól

  • śmietana 18% (opcjonalnie)

Składniki

Dziś robiłam barszcz ukraiński najlepszy na świecie z przepisu mojej Babci. Teściowa zawsze nazywa go barszczem z charapuciem ;)

Barszcz ukraiński

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

30 września 2020

#zupa, #barszcz, #buraczki, #kapusta, #fasola, #ogórki, #boczek, #ziemniaki, #marchew

rondel