Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Karczek rozbić, pokroić na mniejsze kawałki. Posolić, obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Wrzucić  do bulionu zrobionego z kostki lub rosołu. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę. Gdy będzie gotowa dodać słodką paprykę, chwilę razem smażyć (nie zbyt długo, bo papryka zgorzknieje). Wlać wodę. Całość chwilę pogotować, dodać do bulionu. Mięso dusić aż będzie miękkie. Pod koniec podbić mąką, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Sposób przygotowania

  • kawałek karczku

  • 1 cebula

  • bulion w kostce / rosół

  • 2 łyżeczki słodkiej papryki 

  • 0,5 szklanki wody

  • olej

  • sól

  • pieprz

Składniki

Inny sposób na przygotowanie karczku na obiad według przepisu od mojej Teściowej  ;)

Bitki

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

15 października 2020

#mięsa, #dania główne, #karczek

rondel