Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Karczek rozbić, pokroić na mniejsze kawałki. Posolić, obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Wrzucić do bulionu wołowego / rosołu. Na tym samym tłuszczu zeszklić obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy będzie gotowa dodać słodką paprykę, chwilę razem smażyć (niezbyt długo, bo papryka zgorzknieje). Wlać wodę. Całość chwilę pogotować, dodać do reszty składników. Mięso dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie. Pod koniec mąkę dokładnie rozmieszać w zimnej wodzie, wlać do sosu, chwilę razem pogotować. Doprawić solą, pieprzem  i maggi do smaku.

Sposób przygotowania

  • kawałek karczku

  • 1 cebula

  • bulion wołowy / rosół

  • 2 łyżeczki słodkiej papryki 

  • 0,5 szklanki wody + do podbicia

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • maggi

  • 3 łyżki mąki pszennej

Składniki

Inny sposób na przygotowanie karczku na obiad według przepisu od mojej Teściowej  ;)

Bitki

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

15 października 2020

#mięsa, #dania główne, #karczek, #papryka, #olej, #cebula

rondel