Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Mleko z cukrem i tłuszczem zagotować. Zdjąć z ognia, do gorącej masy połamać czekoladę. Zostawić na parę minut, wymieszać. Ostudzić do temperatury pokojowej. Kakao z mlekiem w proszku dokładnie wymieszać. Ciągle mieszając dolewać zagotowane składniki. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Wylać do niej trochę masy czekoladowej, ułożyć warstwę herbatników. Czynność powtórzyć, aż do wykorzystania składników (na wierzchu musi być warstwa masy czekoladowej). Górę posypać lentilkami. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

Sposób przygotowania

  • 200 g masła 

  • 0,75 szklanki mleka

  • 0,75 szklanki cukru

  • tabliczka gorzkiej czekolady 64 %

  • 3 czubate łyżki kakao

  • 250 g mleka w proszku

  • 12-16 herbatników

  • lentilki

Składniki

Obłędnie wyglądający i smakujący blok czekoladowy.

Przepis ze strony https://waniliaikardamon.blogspot.com/.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Blok czekoladowy z lentilkami i herbatnikami

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

30 lipca 2021

#desery, #kakao, #mleko w proszku, #herbatniki, #czekolada, #lentilki

rondel