Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Boczek umyć, dokładnie wysuszyć. Natrzeć solą. W brytfance rozpuścić smalec. Jak tłuszcz będzie gorący dać boczek. Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Wlać wodę, przykryć. Dusić pod przykryciem co jakiś czas odwracają, aż boczek będzie miękki. Po koniec odkryć, aby nadmiar wody odparował. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dorzucić do brytfanki. Chwilę razem przesmażyć. Smalec doprawić solą i pieprzem do smaku.

Sposób przygotowania

  • 1,5 kg boczku surowego

  • 0,5 kostki smalcu

  • 2 szklanki wody

  • sól

  • pieprz

  • średnia cebula

Składniki

Przepis dostałam od Teściowej i często do niego wracam ;)

Boczek pieczony ze smalcem z cebulką

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

24 października 2020

#boczek, #mięsa, #inne, #cebula, #smalec

rondel