Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

!Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową!

Do miski wlać olej, dodać cukier, jajka oraz obrane i pokrojone na pół plasterki marchewki. Zmiksować blenderem ręcznym do uzyskania gładkiej masy. Przesiać do masy mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wymieszać trzepaczką tylko do połączenia się składników. Dno tortownicy (o średnicy 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przelać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (góra-dół), przez 50-55 minut (do tzw. suchego patyczka). Wyjąć, wystudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania

  • 250 ml oleju rzepakowego

  • 220 g  cukru 

  • 4 jajka

  • 350 g marchewki

  • 300 g mąki pszennej

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • cukier puder

Składniki

Długo próbowałam zrobić pyszne ciasto marchewkowe, które po upieczeniu nie okaże się zakalcem. 

W końcu się udało ;)

Przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/.

Brazylijskie ciasto marchewkowe

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

04 grudnia 2020

#ciasto, #desery, #marchewka

rondel