Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
!Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową!
Do miski wlać olej, dodać cukier, jajka oraz obrane i pokrojone na pół plasterki marchewki. Zmiksować blenderem ręcznym do uzyskania gładkiej masy. Przesiać do masy mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wymieszać trzepaczką tylko do połączenia się składników. Dno tortownicy (o średnicy 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przelać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (góra-dół), przez 50-55 minut (do tzw. suchego patyczka). Wyjąć, wystudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
250 ml oleju rzepakowego
220 g cukru
4 jajka
350 g marchewki
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do oprószenia (sposób przygotowania tutaj)
Długo próbowałam zrobić pyszne ciasto marchewkowe, które po upieczeniu nie okaże się zakalcem.
W końcu się udało ;)
Przepis znalazłam na stronie https://www.mojewypieki.com/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#ciasto, #desery, #olej, #proszek do pieczenia, #cukier puder, #marchewka