#dania główne, #kuchnia teksańska, #mięso mielone, #fasola, #kukurydza, #cebula, #chili, #pomidor, #sos sojowy, #ryż
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszne i szybkie danie dla miłośników papryczki chili ;)
300 g mięsa mielonego
olej
sól
pieprz
1 cebula
2 papryki czerwone
140 g fasoli z kukurydzą (bez zalewy)
0,5-1 papryczka chili
400 g pomidorów w puszce krojonych
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżka sosu sojowego
0,5 łyżeczki soku z cytryny
200 g ugotowanego ryżu
Wykonanie tradycyjne:
Cebulę drobno posiekać. Papryki dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Mięso mielone posolić, popieprzyć, usmażyć na oleju. Dodać do niego cebulę oraz papryki. Smażyć razem kilka minut. Do całości dodać pomidory z puszki, papryczkę chili bardzo drobno posiekaną, fasolę z kukurydzą, przecier pomidorowy, sos sojowy oraz sok z cytryny. Dusić na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż warzywa będą miękkie. Ugotowany ryż wrzucić do sosu. Dokładnie wszystko wymieszać.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: