Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do ciepłej wody dodać cukier, pokruszone drożdże, łyżkę mąki. Dokładnie wymieszać, odstawić na 15-20 minut do wyrośnięcia. Mąki przesiać, dodać do nich sól. Wlać zaczyn, dokładnie wyrobić. Pod koniec wyrabiania dodać ocet. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC (góra - dół). Studzić na kratce przykryty bawełnianą szmatką.

Sposób przygotowania

  • 500 g mąki pszennej + 1 łyżka

  • 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej

  • 2 szklanki ciepłej wody

  • 25 g świeżych drożdży

  • 1 łyżeczka soli

  • płaska łyżka cukru 

  • 1 łyżka octu

Składniki

Pyszny i łatwy chlebek na co dzień.

Przepis ze strony https://www.urwiswakcji.pl/.

Odrobine go przerobiłam ;)

Chleb pszenny VII 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

07 września 2021

#chleb, #pieczywo, #drożdże, #ocet

rondel