Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Drożdże rozetrzeć z cukrem. Odstawić na 15 minut. Do drożdży przesiać mąkę, dodać sól oraz wodę z ogórków kiszonych, dokładnie wyrobić. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, przykryć bawełnianą szmatką, odstawić na godzinę do podwojenia objętości. Zwilżonymi dłońmi wyrównać ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 210ºC (termoobieg). Studzić na kratce.

Sposób przygotowania

  • 400 g mąki pszennej

  • 250 ml wody z ogórków kiszonych

  • 20 g świeżych drożdży

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 płaska łyżeczka cukru

Składniki

Jak tylko znalazłam przepis na chleb z dodatkiem wody z ogórków kiszonych wiedziałam, że go wypróbuję.

Znalazłam go na stronie https://daktylewczekoladzie.blogspot.com/ .

Chleb pszenny z wodą z ogórków kiszonych

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

13 września 2020

#chleb, #pieczywo, #drożdży, #ogórki kiszone

rondel