Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Drożdże rozetrzeć z cukrem. Odstawić na 15 minut. Do drożdży przesiać mąkę, dodać sól oraz wodę z ogórków kiszonych, dokładnie wyrobić. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, przykryć bawełnianą szmatką, odstawić na godzinę do podwojenia objętości. Zwilżonymi dłońmi wyrównać ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 210ºC (termoobieg). Studzić na kratce.
400 g mąki pszennej
250 ml wody z ogórków kiszonych
20 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka cukru
Jak tylko znalazłam przepis na chleb z dodatkiem wody z ogórków kiszonych wiedziałam, że go wypróbuję.
Znalazłam go na stronie https://daktylewczekoladzie.blogspot.com/ .
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#chleb, #pieczywo, #drożdży, #ogórki kiszone