#ciasteczka, #desery, #ciasto francuskie, #marmolada
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Szybkie i łatwe ciasteczka w sam raz, gdy przyjdą niespodziewani goście.
#przepis autorski
ciasto francuskie XXL
marmolada
mleko do smarowania
cukier do posypania
Wykonanie tradycyjne:
Ciasto francuskie posmarować marmoladą, przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku, zwinąć jak widać poniżej. Każdą połówkę pokroić na 15 części. Przed pieczeniem posmarować mlekiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (góra - dół) przez 25 -30 minut.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: