Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Masło rozpuścić w rondelku. Dodać wody i mleka, ciągle podgrzewając. Mąkę przesiać do miski. Cały czas mieszając dodawać podgrzane składniki. Gdy delikatnie się połączą przełożyć ciasto na stolnicę. Zagniatać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkować, wycinać okręgi. Nałożyć farsz (u mnie taki jak do pierogów ruskich), skleić brzegi. 

 

Wykonanie w Thermomixie:

Masło rozpuścić w rondelku. Dodać wody i mleka, ciągle podgrzewając. Mąkę przesiać do naczynia miksującego. Wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Podczas wyrabiania powoli wlewać podgrzane składniki na pokrywę naczynia miksującego.  Po tym czasie przełożyć ciasto na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować, wycinać okręgi. Nałożyć farsz, skleić brzegi. 

Sposób przygotowania

  • 30 g masła

  • 70 ml mleka

  • 250 ml wody

  • 500 g mąki

Składniki

Prosty przepis na świetne ciasto na pierogi ;)

Ciasto na pierogi wg Karola Okrasy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

02 października 2020

#pierogi, #dania główne

rondel