Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać gorące, roztopione masło. Część ciasta przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy (tak, aby całe dno było zakryte). Piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC (góra-dół). Ostudzić. Owoce odsączyć z soku. Ułożyć na upieczonym spodzie, zalać resztą ciasta. Piec 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC (góra-dół). Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania

  • 5 jajek

  • 1 szklanka cukru

  • 1,5 szklanki mąki pszennej

  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej

  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

  • 250 g masła

  • owoce z kompotu (u mnie brzoskwinie)

  • cukier puder do posypania

Składniki

Kolejny prosty przepis na pyszne ciasto od mojej Teściowej ;)

Ciasto parzone

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

26 lipca 2021

#ciasta, #desery, #kompot, #maka ziemniaczana

rondel