Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wymieszać cukier, przesianą mąkę, roztopiony tłuszcz, mak i proszek do pieczenia na jednolita masę. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystko delikatnie połączyć. Wylać na posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą podłużną formę. Piec około 45-55 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC (góra-dół).

Sposób przygotowania

  • szklanka białek

  • 1 jajko (gdy nie ma całej szklanki)

  • 1 szklanka cukru

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 0,5 szklanki suchego maku

  • 170 g margaryny / masła

Składniki

Przepis dostałam kiedyś od kuzynki Kasi i często z niego korzystam ;)

Ciasto z białek

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

02 grudnia 2020

#białka,  #ciasta, #desery, #mak

rondel