Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Wymieszać cukier, przesianą mąkę, roztopiony tłuszcz, mak i proszek do pieczenia na jednolita masę. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystko delikatnie połączyć. Wylać na posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą podłużną formę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (góra-dół) około 45-55 minut .
1 szklanka białek
1 jajko (gdy nie ma całej szklanki)
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki suchego maku
170 g margaryny / masła
Przepis dostałam kiedyś od kuzynki Kasi i często z niego korzystam ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#ciasta, #desery, #mak, #proszek do pieczenia