Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Parówki obrać z folii, przeciąć na połowę. Każdy kawałek nabić na patyczek do szaszłyka. W misce wymieszać suche składniki: mąkę pszenną, kukurydzianą, cukier, sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Jajko dokładnie wymieszać z mlekiem, dodać do suchych składników. Całość wymieszać na jednolite, gęste ciasto. Nadziane na patyczki połówki parówek zanurzać w gęstym cieście, piec na rozgrzanym oleju (maksymalnie po 2 sztuki na raz, od razu wypływają). Upieczone układać na ręczniku papierowym.
10 parówek
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mleka
2 jajka
1 płaska łyżka cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
olej do smażenia
patyczki do szaszłyków
Szybki przepis na amerykański fast food.
Idealny na przekąskę.
Dobry zarówno na ciepło jak i na zimno.
Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.
Odrobinę go przerobiłam ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#przekąski, #mąka kukurydziana, #parówki