Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Parówki obrać z folii, przeciąć na połowę. Każdy kawałek nabić na patyczek do szaszłyka. W misce wymieszać suche składniki: mąkę pszenną, kukurydzianą, cukier, sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Jajko dokładnie wymieszać z mlekiem, dodać do suchych składników. Całość wymieszać na jednolite, gęste ciasto. Nadziane na patyczki połówki parówek zanurzać w gęstym cieście, piec na rozgrzanym oleju (maksymalnie po 2 sztuki na raz, od razu wypływają). Upieczone układać na ręczniku papierowym.

Sposób przygotowania

  • 10 parówek 

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej

  • 1 szklanka mleka

  • 2 jajka

  • 1 płaska łyżka cukru

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 0,5 łyżeczki soli

  • olej do smażenia

  • patyczki do szaszłyków

Składniki

Szybki przepis na amerykański fast food.

Idealny na przekąskę.

Dobry zarówno na ciepło jak i na zimno.

Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Corn dogi 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

24 kwietnia 2021

#przekąski, #mąka kukurydziana, #parówki

rondel