#przekąski, #kuchnia amerykańska, #mąka kukurydziana, #proszek do pieczenia, #olej, #parówki, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Szybki przepis na amerykański fast food.
Idealny na przekąskę.
Dobry zarówno na ciepło jak i na zimno.
Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.
Odrobinę go przerobiłam ;)
10 parówek
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mleka
2 jajka
1 płaska łyżka cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
olej do smażenia
patyczki do szaszłyków
Wykonanie tradycyjne:
Parówki obrać z folii, przeciąć na połowę. Każdy kawałek nabić na patyczek do szaszłyka. W misce wymieszać suche składniki: mąkę pszenną, kukurydzianą, cukier, sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Jajko dokładnie wymieszać z mlekiem, dodać do suchych składników. Całość wymieszać na jednolite, gęste ciasto. Nadziane na patyczki połówki parówek zanurzać w gęstym cieście, piec na rozgrzanym oleju (maksymalnie po 2 sztuki na raz, od razu wypływają). Upieczone układać na ręczniku papierowym.
Wykonanie w Thermomixie:
Parówki obrać z folii, przeciąć na połowę. Każdy kawałek nabić na patyczek do szaszłyka. Do czystego i suchego naczynia miksującego dać mleko, cukier, proszek do pieczenia, mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, jajka i sól, zmiksować 40 sekund/obr. 4. Ciasto przelać do innego naczynia. Nadziane na patyczki połówki parówek zanurzać w gęstym cieście, piec na rozgrzanym oleju (maksymalnie po 2 sztuki na raz, od razu wypływają). Upieczone układać na ręczniku papierowym.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: