#desery, #rogaliki, #ciasto francuskie, #marmolada, #cukier puder
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszne i szybkie rogaliki w sam raz, gdy zapowiedzą się niespodziewani goście ;)
ciasto francuskie XXL
marmolada
mleko do posmarowania
cukier puder do oprószenia
Wykonanie tradycyjne:
Ciasto francuskie podzielić na 20 równych trójkątów. Na każdy trójkącik dać trochę marmolady i zawinąć. Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Przed włożeniem do piekarnika posmarować letnim mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg) na złoty kolor (około 30 minut). Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: