Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Ciasto francuskie podzielić na 20 równych trójkątów. Na każdy trójkącik dać trochę marmolady i zawinąć. Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Przed włożeniem do piekarnika posmarować letnim mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg) na złoty kolor (około 30 minut). Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania

  • ciasto francuskie XXL

  • marmolada

  • mleko do posmarowania

  • cukier puder do oprószenia

Składniki

Pyszne i szybkie rogaliki w sam raz, gdy zapowiedzą się niespodziewani goście ;)

Croissanty z marmoladą

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

13 listopada 2022

#desery, #rogaliki, #ciasto francuskie, #marmolada, #cukier puder

rondel