Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Przesiać mąkę, dodać do niej tłuszcz, posiekać dokładnie nożem. Dodać cukier, jajko, przesiane kakao i mleko. Zarobić ciasto nożem, a następnie wyrobić ręka. Owinąć folią spożywczą, wstawić na 30 minut do zamrażarki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto (na około 0,5 cm), wyciąć foremką ciasteczka. Ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Blachę z gotowymi ciasteczkami schować do lodówki na czas rozgrzewania piekarnika. Piec w piekarniku  nagrzanym do 190ºC (termoobieg) około 15 minut. 

Sposób przygotowania

  • 300 g mąki pszennej

  • 125 g margaryny / masła

  • 0,5 szklanki cukru

  • 1 jajko

  • 2 łyżki kakao

  • 4 łyżki mleka

Składniki

Jedne z ulubionych ciasteczek mojej Córci.

Przepis znalazłam na stronie https://justynadragan.pl/.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Czekoladowe butki

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

10 grudnia 2021

#ciasteczka, #desery, #kako

rondel