rondel

#desery, #galaretka, #biszkopty, #serek homogenizowany, #Thermomix

14 września 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Deser tęczowy

Prosty sposób na deser, który zachwyci zarówno młodszych jak i starszych ;)

Składniki

  • biszkopty

  • 1 galaretka jagodowa

  • 1 galaretka truskawkowa

  • 1 galaretka poziomkowa

  • 1 galaretka pomarańczowa

  • 1 galaretka cytrynowa

  • 1 galaretka przeźroczysta o smaku winogronowym

  • 2 serki homogenizowane Danio (po 140 g każdy)

  • 1500 ml gorącej wody

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Na dnie blachy ułożyć biszkopty. Galaretkę jagodową rozpuścić w 250 ml wody, przestudzić. Wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml wody, ostudzić. Wylać na galaretkę jagodową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę poziomkową rozpuścić w 250 ml wody, ostudzić. Wymieszać dokładnie z serkiem homogenizowanym. Wylać na galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 250 ml wody, ostudzić. Wylać na galaretkę poziomkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml wody, ostudzić. Wymieszać dokładnie z serkiem homogenizowanym. Wylać na galaretkę pomarańczową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Na galaretce cytrynowej ułożyć biszkopty. Galaretkę przeźroczystą rozpuścić w 250 ml wody, ostudzić. Wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Kroić w kostkę lub paski. 

 

Wykonanie w Thermomixie:

Na dnie blachy ułożyć biszkopty. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać 250 ml wody, dodać galaretkę jagodową, podgrzewać 5 minut/90°C/obr. 2, przestudzić. Wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Umyć naczynie miksujące. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać 250 ml wody, dodać galaretkę truskawkową, podgrzewać 5 minut/90°C/obr. 2, ostudzić. Wylać na galaretkę jagodową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Umyć naczynie miksujące. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać 250 ml wody, dodać galaretkę poziomkową, podgrzewać 5 minut/90°C/obr. 2, ostudzić. Wymieszać dokładnie z serkiem homogenizowanym. Wylać na galaretkę truskawkową. Umyć naczynie miksujące. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać 250 ml wody, dodać galaretkę pomarańczową, podgrzewać 5 minut/90°C/obr. 2, ostudzić. Wylać na galaretkę poziomkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Umyć naczynie miksujące. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać 250 ml wody, dodać galaretkę cytrynową, podgrzewać 5 minut/90°C/obr. 2, ostudzić. Wymieszać dokładnie z serkiem homogenizowanym. Wylać na galaretkę pomarańczową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Na galaretce cytrynowej ułożyć biszkopty.  Umyć naczynie miksujące. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać 250 ml wody, dodać galaretkę przeźroczystą, podgrzewać 5 minut/90°C/obr. 2, ostudzić. Wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Kroić w kostkę lub paski. 

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: