Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Na dnie blachy ułożyć biszkopty. Galaretkę jagodową rozpuścić w 250 ml wody, przestudzić. Wylać na biszkopty. Schować do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml wody, przestudzić. Wylać na galaretkę jagodową. Schować do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Galaretkę poziomkową rozpuścić w 250 ml wody, przestudzić. Wymieszać dokładnie z serkiem homogenizowanym. Wylać na galaretkę truskawkową. Schować do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 250 ml wody, przestudzić. Wylać na galaretkę poziomkową. Schować do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml wody, przestudzić. Wymieszać dokładnie z serkiem homogenizowanym. Wylać na galaretkę pomarańczową. Schować do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Na galaretce cytrynowej ułożyć biszkopty. Galaretkę przeźroczystą rozpuścić w 250 ml wody, przestudzić. Wylać na biszkopty. Schować do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Kroić w kostkę lub paski. 

Sposób przygotowania

  • biszkopty

  • galaretka jagodowa

  • galaretka truskawkowa

  • galaretka poziomkowa

  • galaretka pomarańczowa

  • galaretka cytrynowa

  • galaretka przeźroczysta o smaku winogronowym

  • 2 serki homogenizowane Danio

  • 1500 ml gorącej wody

Składniki

Prosty sposób na deser, który zachwyci zarówno młodszych jak i starszych ;) 

Deser tęczowy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

14 września 2020

#desery, #galaretka, #serek

rondel