#przetwory, #kapusta
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszna domowa kapusta kiszona.
Przepis dostałam od Teściowej.
10 kg poszatkowanej kapusty
200 g soli
Wykonanie tradycyjne:
Poszatkowaną kapustę zasolić warstwami (np. popołudniu), odstawić. Wieczorem przemieszać. Następnego dnia rano jeszcze raz kapustę przemieszać. Wkładać do słoików dobrze ugniatając, górę przykryć sokiem, który kapusta puściła. Wytrzeć brzegi, mocno zakręcić.
*Ze słoików podczas kiszenia "wylewa" się sok.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: