rondel

#przetwory, #kapusta

30 października 2025

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Domowa kapusta kiszona

Pyszna domowa kapusta kiszona.

Przepis dostałam od Teściowej.

Składniki

  • 10 kg poszatkowanej kapusty 

  • 200 g soli

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Poszatkowaną kapustę zasolić warstwami (np. popołudniu), odstawić. Wieczorem przemieszać. Następnego dnia rano jeszcze raz kapustę przemieszać. Wkładać do słoików dobrze ugniatając, górę przykryć sokiem, który kapusta puściła. Wytrzeć brzegi, mocno zakręcić. 

*Ze słoików podczas kiszenia "wylewa" się sok.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: