Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlać trochę wody, wsypać starte jabłka. Dusić pod przykryciem, aż jabłka się rozpadną (co jakiś czas mieszając). Na końcu odkryć, doprawić cukrem. Prażyć, aż woda odparuje a cukier całkowicie się rozpuści.

Sposób przygotowania

  • woda

  • jabłka

  • cukier

Składniki

Uwielbiam ten domowy dżem robiony zawsze przez moją Babcię ;)

Dżem jabłkowy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

16 października 2020

#dżem, #przetwory, #jabłka

rondel