#inne, #fasolka szparagowa
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Małe zielone co nieco do obiadu, ale bardzo zdrowe - fasolka szparagowa.
Nigdy jej sama nie robiłam, więc poszukałam prostego przepisu na nią.
Przepis znalazłam na stronie https://aniagotuje.pl/.
fasolka szparagowa
1 łyżka soli
1/3 szklanki bułki tartej
30-50 g masła
Wykonanie tradycyjne:
Fasolkę umyć, obciąć delikatnie końcówki, zalać wodą, posolić. Jak się zagotuje woda, gotować jeszcze 15 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. Na patelni "sprażyć" bułkę tartą na rumiano, dodać masło. Mieszać, aż masło się rozpuści. W misce wymieszać dokładnie fasolkę z bułką tartą.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: