rondel

#inne, #fasolka szparagowa

13 września 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Fasolka szparagowa

Małe zielone co nieco do obiadu, ale bardzo zdrowe - fasolka szparagowa.

Nigdy jej sama nie robiłam, więc poszukałam prostego przepisu na nią.

Przepis znalazłam na stronie https://aniagotuje.pl/.

Składniki

  • fasolka szparagowa

  • 1 łyżka soli

  • 1/3 szklanki bułki tartej

  • 30-50 g masła 

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Fasolkę umyć, obciąć delikatnie końcówki, zalać wodą, posolić. Jak się zagotuje woda, gotować jeszcze 15 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. Na patelni "sprażyć" bułkę tartą na rumiano, dodać masło. Mieszać, aż masło się rozpuści. W misce wymieszać dokładnie fasolkę z bułką tartą.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: