#inne, #kuchnia azjatycka, #grzybki shimeji, #czosnek, #sos sojowy, #szczypiorek, #olej
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Ciekawe w smaku grzybki shimeji.
Przepis znalazłam na stronie https://rafalcook.com/.
Odrobinę go przerobiłam ;)
opakowanie grzybków shimeji
2 ząbki czosnku
1 łyżka sosu sojowego
szczypiorek
3 łyżki oleju
1 łyżka masła
sól
Wykonanie tradycyjne:
Grzybki shimeji wyczyścić, obciąć twardą część, usmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać obrany i bardzo drobno pokrojony czosnek, masło oraz sos sojowy. Smażyć przez chwilę, aż czosnek się zrumieni. Wsypać drobno posiekany szczypiorek, doprawić solą do smaku. Podawać z tym na co mamy ochotę.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: