Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do nich tłuszcz. Zarobić ciasto nożem, a następnie wyrobić ręka. Owinąć folią spożywczą, wstawić na 30 minut do lodówki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto (na około 0,5 cm), wyciąć foremką ciasteczka. Ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zrobić szprycą na środku kleks z marmolady. Piec w piekarniku  nagrzanym do 180ºC (termoobieg) na złoty kolor (15-20 minut). Posypać cukrem pudrem zaraz po wyciągnięciu z piekarnika.

Sposób przygotowania

  • 55 g smalcu

  • 45 g masła

  • 160 g mąki pszennej

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • marmolada

  • cukier puder do oprószenia

Składniki

Pyszne ciasteczka w smaku przypominające te robione z ciasta francuskiego ;)

Gwiazdki na smalcu i maśle z marmoladą

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

01 grudnia 2021

#ciasteczka, #desery, #smalec, #marmolada

rondel