#inne, #śniadania, #szparagi zielone, #szynka szwarcwaldzka, #szczypiorek
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszna jajecznica z wykorzystaniem końcówek ze szparagów.
#przepis autorski
końcówki z 2 pęczków szparagów zielonych
4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
5 jajek
szczypior z cebuli dymki
pieprz czarny mielony
sól
1 czubata łyżka masła
Wykonanie tradycyjne:
Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć szynkę szwarcwaldzką pokrojoną na duże kawałki, Ściągnąć z patelni. Końcówki ze szparagów pokroić na kółeczka. Usmażyć na tej samej patelni, aż zmiękną. W misce roztrzepać jajka, doprawić solą i pieprzem do smaku, wlać na patelnie. Mieszać jajecznicę, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Po koniec dodać drobno posiekany szczypior z cebuli dymki, dokładnie wymieszać. Podawać z odłożonymi chipsami z szynki szwarcwaldzkiej.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: