rondel

#przekąski, #śniadanie, #papryka, #ser żółty, #majonez

12 lutego 2021

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Jajka faszerowane

Pyszny sposób na wykorzystanie pozostałości z lodówki.

Sprawdzi się jako kolacja, śniadanie albo przystawka / przekąska.

Składniki

  • 7 jajek

  • 4 plasterki szynki

  • kawałek sera żółtego

  • 0,5 papryki czerwonej

  • 2 łyżki majonezu

  • sól

  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, obrać, przekroić na pół, wyciągnąć łyżeczką żółtka do miski. Szynkę, ser żółty i paprykę pokroić w drobną kostkę, dorzucić do żółtek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i majonezem do smaku. Przed podaniem farsz zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Gotowy farsz nakładać do pustych białek. 

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: