Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, obrać, przekroić na pół, wyciągnąć łyżeczką żółtka do miski. Szynkę, ser żółty i paprykę pokroić w drobną kostkę, dorzucić do żółtek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i majonezem do smaku. Przed podaniem farsz zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Gotowy farsz nakładać do pustych białek. 

Sposób przygotowania

  • 7 jajek

  • 4 plasterki szynki

  • kawałek sera żółtego

  • 0,5 papryki czerwonej

  • 2 łyżki majonezu

  • sól

  • pieprz

Składniki

Pyszny sposób na wykorzystanie pozostałości z lodówki.

Sprawdzi się jako kolacja, śniadanie albo przystawka / przekąska.

Jajka faszerowane

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

12 lutego 2021

#przekąski, #śniadanie, #papryka

rondel