Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Boczek obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni. Cebulę drobno poszatkować, dorzucić do boczku. Chwilę razem smażyć, aż cebula się zeszkli. Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną odcisnąć, drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do garnka z rosołem. Gotować, aż marchewka i kapusta będą miękkie.

Sposób przygotowania

  • rosół 

  • kawałek wędzonego boczku

  • kawałek cebuli

  • 2 marchewki

  • 6 średnich ziemniaków

  • 300 g kapusty kiszonej

  • 2 ząbki czosnku

Składniki

Kapuśniaczek za oknem i na talerzu ;)

Kapuśniak

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

15 września 2020

#zupa, #kapusta, #cebula, #czosnek, #boczek, #ziemniaki, #marchew

rondel