Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Boczek obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni. Cebulę drobno poszatkować, dorzucić do boczku. Chwilę razem smażyć, aż cebula się zeszkli. Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną odcisnąć, drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do garnka z rosołem. Gotować, aż marchewka i kapusta będą miękkie.
rosół
kawałek wędzonego boczku
kawałek cebuli
2 marchewki
6 średnich ziemniaków
300 g kapusty kiszonej
2 ząbki czosnku
Kapuśniaczek za oknem i na talerzu ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#zupa, #kapusta, #cebula, #czosnek, #boczek, #ziemniaki, #marchew