Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Kapustę kiszoną wrzucić do garnka, zalać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Odlać (zostawić 0,25 szklanki wody z gotowania kapusty), przestudzić, posiekać nożem. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wymieszać z kapustą. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle. Pod koniec smażenia dodać mąkę. Ciągle mieszając przesmażyć razem chwilę, aż powstanie jednolita zasmażka. Wyłączyć ogień. Na patelnię z zasmażką wlać cały czas mieszając odstawioną wodę z gotowania kapusty. Dodać kapustę z marchewką, majeranek i cukier. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Najlepiej smakuje na ciepło.
200 g kapusty kiszonej
0,5 marchewki
0,5 cebuli
1 liść laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka masła
0,25 szklanki wody z gotowania kapusty
0,5 łyżki mąki pszennej
0,5 łyżeczki cukru
sól
pieprz czarny mielony
0,5 łyżeczki majeranku suszonego
maggi
Pyszna kapusta zasmażana.
Idealna do żeberek czy golonka.
Przepis znalazłam na stronie https://ania-gotuje.pl/.
Odrobinę go przerobiłam ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#inne, #kapusta kiszona, #marchewka, #cebula, #majeranek