Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Kapustę kiszoną wrzucić do garnka, zalać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Odlać (zostawić 0,25 szklanki wody z gotowania kapusty), przestudzić, posiekać nożem. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wymieszać z kapustą. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle. Pod koniec smażenia dodać mąkę. Ciągle mieszając przesmażyć razem chwilę, aż powstanie jednolita zasmażka.  Wyłączyć ogień. Na patelnię z zasmażką wlać cały czas mieszając odstawioną wodę z gotowania kapusty. Dodać kapustę z marchewką, majeranek i cukier. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Najlepiej smakuje na ciepło.

Sposób przygotowania

  • 200 g kapusty kiszonej

  • 0,5 marchewki

  • 0,5 cebuli

  • 1 liść laurowy

  • 2 ziarna ziela angielskiego

  • 1 łyżka masła

  • 0,25 szklanki wody z gotowania kapusty

  • 0,5 łyżki mąki pszennej

  • 0,5 łyżeczki cukru

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • 0,5 łyżeczki majeranku suszonego

  • maggi

Składniki

Pyszna kapusta zasmażana. 

Idealna do żeberek czy golonka.

Przepis znalazłam na stronie https://ania-gotuje.pl/.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Kapusta kiszona zasmażana

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

20 lipca 2022

#inne, #kapusta kiszona, #marchewka, #cebula, #majeranek

rondel