Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Usmażyć podlewając wodą, aby jabłka się nie przypaliły. Na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, pod koniec dodać łyżkę śmietany. Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Dodać do niej usmażone jabłka, cebulę, przecier pomidorowy i bulion/rosół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i przesmażyć. Na końcu dodać odrobinę chili. 

Sposób przygotowania

  • główka kapusty białej

  • kilka kwaśnych jabłek

  • 300 ml bulionu/rosołu

  • przecier pomidorowy

  • 2 średnie cebule

  • 1 łyżka śmietany 18%

  • sól

  • pieprz

  • chili

Składniki

Kolejny ze smaków mojego dzieciństwa.

Ulubiona kapusta, którą zawsze robiła dla mnie Babcia ;)

Kapusta mojej Babci

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

27 września 2020

#kapusta, #cebula, #chili, #inne

rondel