Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Usmażyć podlewając wodą, aby jabłka się nie przypaliły. Na maśle zeszklić obrane i drobno pokrojone cebule, pod koniec dodać śmietanę 18 %. Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Dodać do niej usmażone jabłka, cebulę, przecier pomidorowy i bulion drobiowy / rosół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przesmażyć. Na końcu dodać odrobinę chili, wymieszać. 

Sposób przygotowania

  • główka kapusty białej

  • kilka kwaśnych jabłek

  • 300 ml bulionu drobiowego / rosołu

  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego 

  • 2 średnie cebule

  • 1 łyżka śmietany 18%

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • chili

  • 1 łyżeczka masła

  • 50 - 100 ml wody

Składniki

Kolejny ze smaków mojego dzieciństwa.

Ulubiona kapusta, którą zawsze robiła dla mnie Babcia ;)

Kapusta mojej Babci

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

27 września 2020

#kapusta biała, #jabłka, #przecier pomidorowy, #cebula, #chili, #inne

rondel