Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Kapustę kiszoną wrzucić do garnka, zalać wodą. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Odlać, przestudzić, posiekać nożem. Cebulę obrać, drobno posiekać. Z boczku zdjąć skórę, pokroić w drobną kostkę. Na odrobinie oleju (jeśli boczek jest chudy) usmażyć boczek, po chwili dodać do niego cebulę. Przesmażyć. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do nich wodę z gotowania ziemniaków, wymieszać. Całość przelać na patelnię z boczkiem i cebulą. Smażyć razem na małym ogniu, aż ziemniaki stracą "surowość". Gotową zasmażkę dodać do kapusty kiszonej, dokładnie wymieszać.  Doprawić solą i pieprzem do smaku. Najlepiej smakuje na ciepło.

Sposób przygotowania

  • 500 g kapusty kiszonej

  • kawałek boczku wędzonego

  • 1 cebula

  • 2 średnie ziemniaki

  • 1 chochelka wody z gotowania ziemniaków (osolonej)

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • olej do smażenia

Składniki

Przepyszna kapusta zasmażana według przepisu Teściowej.

Ulubiona mojego Męża ;)

Kapusta zasmażana Mamy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

24 listopada 2022

#inne, #kapusta kiszona, #boczek, #cebula, #ziemniaki, #olej

rondel