Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Karkówkę opłukać, dokładnie wytrzeć, pokroić na plastry. Każdy rozbić, pokroić na mniejsze kawałki. Posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Wrzucić  do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklić obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę wraz z pokrojonymi na małe kawałki obranymi ząbkami czosnku. Gdy cebula się zeszkli, wszystko z patelni zlać do garnka z mięsem. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, paprykę słodką, oregano oraz wodę, sos sojowy i koncentrat bulionu wołowego. Garnek przykryć, całość zagotować. Zmniejszyć moc palnika, dusić pod przykryciem 45 minut. Pod koniec podbić mąką wymieszaną z zimną wodą, zagotować.

Sposób przygotowania

  • kawałek karkówki 

  • 2 cebule

  • 1 łyżka koncentratu bulionu wołowego

  • 0,5 litra wody + trochę zimnej wody do zagęszczenia

  • olej

  • sól

  • pieprz

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 łyżeczka majeranku

  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

  • 3 ziarenka ziela angielskiego

  • 1 liść laurowy

  • 1 łyżeczka oregano, suszonego

  • 1 łyżka sosu sojowego

  • 2 łyżki mąki pszennej

Składniki

Kolejny sposób na przygotowanie karkówki na obiad.

Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.

Karkówka w sosie

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

30 października 2020

#dania główne, #mięsa, #sos, #oregano, #sos sojowy, #cebula

rondel