Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Karkówkę opłukać, dokładnie wytrzeć, pokroić na plastry. Każdy rozbić, pokroić na mniejsze kawałki. Posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Wrzucić do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklić obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę wraz z pokrojonymi na małe kawałki obranymi ząbkami czosnku. Gdy cebula się zeszkli, wszystko z patelni zlać do garnka z mięsem. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, paprykę słodką, oregano oraz wodę, sos sojowy i koncentrat bulionu wołowego. Garnek przykryć, całość zagotować. Zmniejszyć moc palnika, dusić pod przykryciem 45 minut. Pod koniec podbić mąką wymieszaną z zimną wodą, zagotować.
kawałek karkówki
2 cebule
1 łyżka koncentratu bulionu wołowego
0,5 litra wody + trochę zimnej wody do zagęszczenia
olej
sól
pieprz
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 łyżeczka oregano, suszonego
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki mąki pszennej
Kolejny sposób na przygotowanie karkówki na obiad.
Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#dania główne, #mięsa, #sos, #oregano, #sos sojowy, #cebula