Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Kiełbasę pokroić w talarki, usmażyć na patelni na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Odłożyć na ręcznik papierowy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelnię po kiełbasie wrzucić cebulę, smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia dodać fasolę bez zalewy i pomidory w puszce z chili. Przesmażyć razem kilka minut co jakiś czas mieszając. Dodać rosół / bulion drobiowy, kaszę jęczmienną, przecier pomidorowy oraz przyprawy (sos sojowy, pieprz, sól, paprykę słodką, oregano, bazylię). Dusić na małym ogniu, aż kasza będzie miękkie (co jakiś czas mieszając). Pod koniec dodać usmażoną kiełbasę, aby się zagrzała.  Podawać na ciepło.

Sposób przygotowania

  • 1 kiełbasa podwawelska

  • 400 g pomidorów w puszce z chili

  • 1  puszka fasoli

  • 1 cebula

  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej

  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

  • 500 ml rosołu / bulionu drobiowego

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 1 łyżka sosu sojowego

  • 0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • 0,25 łyżeczki oregano suszonego

  • 0,25 łyżeczki suszonej bazylii

  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej

  • olej do smażenia

Składniki

Kolejna wersja pysznego dania jednogarnkowego ;)

Kasza jęczmienna w sosie pomidorowym z kiełbasą II 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

07 grudnia 2022

#dania główne, #kiełbasa, #cebula, #chili, #bazylia, #oregano, #fasola, #pomidory, #olej, #kasza jęczmienna, #sos sojowy, #przecier pomidorowy, #papryka

rondel