Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie w Thermomixie:
Do naczynia miksującego włożyć obrany czosnek, rozdrobnić 3 sekundy/obr. 8. Dodać obraną i pokrojoną na kawałki cebulę i cukinię (obraną, wydrążoną), zmiksować 20 sekund/obr. 7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać ocet, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, odparować 15 minut/Varoma/obr. 2. Dodać cukier, koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, sól i pieprz, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, odparować 15 minut/Varoma/obr. 2. Założyć miarkę na pokrywę naczynia miksującego, zmiksować 1 minuta/obr. 5-10 (stopniowo zwiększając obroty). Gotowy ketchup przełożyć do wyparzonych słoiczków, wytrzeć brzegi, natychmiast mocno zakręcić. Włożyć do garnka wyłożonego ściereczką i pasteryzować 15 minut (od momentu zagotowania wody). Po pasteryzacji słoiki obrócić do góry dnem, pozostawić do ostygnięcia.
3 ząbki czosnku
290 g cebuli
760 g cukinii
80 g białego octu winnego
50 g cukru
200 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pyszny ketchup z cukinii.
Przepis ze strony https://cookidoo.pl/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#ketchup, #przetwory, #cukinia, #cebula, #czosnek, #ocet, #Thermomix