Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier, a potem mąkę ziemniaczaną. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wykładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w gorącym piekarniku (160ºC, termoobieg) na złoty kolor (około 20 minut).
4 białka
0,5-0,75 szklanki cukru
200 g wiórek kokosowych
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
szczypta soli
Długo szukałam dobrego przepisu na kokosanki. W końcu znalazłam rozpływające się ciasteczka na bazie bezy, mniam ;)
Przepis pochodzi ze strony https://kuchniaagaty.pl/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#ciasteczka, #desery, #kokos, #mąka ziemniaczana