Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wykładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160ºC (termoobieg) na złoty kolor (około 30 minut).

 

Wykonanie w Thermomixie:

Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego dać białka i sól, ubijać 3 ,5 minuty/obr. 3.5. Następnie ubijając kolejne 2 minuty/obr. 2.5 przez otwór w pokrywie naczynia miksującego stopniowo dodawać cukier. Na samym końcu wymieszać 2 minuty/obr. 2 dodając stopniowo przez otwór w pokrywie naczynia miksującego wiórki kokosowe. Masę przełożyć do innego naczynia. Wykładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160ºC (termoobieg) na złoty kolor (około 30 minut).

Sposób przygotowania

Na 23 sztuki:

  • 2 białka

  • 100 g cukru

  • 85 g wiórek kokosowych

  • szczypta soli

Składniki

Szybkie, domowe kokosanki ;)

Kokosanki II 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

07 czerwca 2021

#ciasteczka, #desery, #kokos, #Thermomix

rondel