Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier. (Na 1 l wody dać 4 łyżki cukru). Czereśnie dokładnie umyć, usunąć ogonki. Ułożyć w słoikach do 3/4 jego wysokości. Zalać wodą z cukrem do poziomu około 1 cm od pokrywki. Wytrzeć brzegi, mocno zakręcić. Włożyć do garnka wyłożonego ściereczką, pasteryzować 20 minut (od momentu zagotowania wody).

Sposób przygotowania

  • czereśnie

  • cukier

  • woda

Składniki

Sezon na czereśnie w pełni to trzeba zrobić zapasy na zimę ;)

Kompot z czereśni

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

24 czerwca 2021

#kompot, #napoje, #czereśnie

rondel