#kompot, #napoje, #czereśnie
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Sezon na czereśnie w pełni to trzeba zrobić zapasy na zimę ;)
czereśnie
cukier
woda
Wykonanie tradycyjne:
Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier. (Na 1 l wody dać 4 łyżki cukru). Czereśnie dokładnie umyć, usunąć ogonki. Ułożyć w słoikach do 3/4 jego wysokości. Zalać wodą z cukrem do poziomu około 1 cm od pokrywki. Wytrzeć brzegi, mocno zakręcić. Włożyć do garnka wyłożonego ściereczką, pasteryzować 20 minut (od momentu zagotowania wody).
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: