#kompot, #napoje, #gruszki
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
W sklepach zaczął się sezon na gruszki, trzeba zacząć myśleć o zimie...
Przepis dostałam od Teściowej :)
twarde gruszki
cukier
woda
Wykonanie tradycyjne:
Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier. (Na 1 l wody daję 4 łyżki cukru). Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki. Ułożyć w słoikach do 3/4 jego wysokości. Zalać wodą z cukrem do poziomu około 1 cm od pokrywki. Wytrzeć brzegi, mocno zakręcić. Włożyć do garnka wyłożonego ściereczką, pasteryzować 20 minut (od momentu zagotowania wody).
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: