Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować. Po ugotowaniu pognieść, ostudzić. Dodać do nich mięso mielone, drobno posiekaną cebulę i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać. Ser żółty pokroić w dość grube słupki. Formować z mięsa z dodatkami kotlety, do każdego wsadzić słupek sera żółtego. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż skórka będzie chrupiąca.

Sposób przygotowania

  • 4 ziemniaki

  • 0,5 kg mięsa mielonego z szynki

  • 2 średnie cebule

  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • ser żółty w kostce

Składniki

Prosty przepis na klasykę polskiego stołu.

Kotlety mielone (faszyrki)

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

11 listopada 2020

#mięsa, #dania główne, #ziemniaki, #cebula, #ser żółty

rondel