#mięsa, #dania główne, #mięso mielone, #ziemniaki, #cebula, #ser żółty, #olej
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Prosty przepis na klasykę polskiego stołu.
4 ziemniaki
0,5 kg mięsa mielonego z szynki
2 średnie cebule
bułka tarta
sól
pieprz czarny mielony
ser żółty w kostce
olej do smażenia
Wykonanie tradycyjne:
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować. Po ugotowaniu pognieść, ostudzić. Dodać do nich mięso mielone, drobno posiekaną cebulę i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać. Ser żółty pokroić w dość grube słupki. Formować z mięsa z dodatkami kotlety, do każdego wsadzić słupek sera żółtego. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż skórka będzie chrupiąca.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: