Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Udusić cebulę i pieczarki na maśle klarowanym. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kotlety schabowe rozbić, posolić i posypać z każdej strony przyprawą do wieprzowiny. Następnie obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć. Gdy będą dochodzić na każdy z nich położyć trochę pieczarek i startego sera. Przykryć patelnię przykrywką, aż ser się stopi. Podawać na ciepło.

Sposób przygotowania

  • 2 kotlety schabowe

  • sól

  • przyprawa do wieprzowiny

  • mąka

  • jajko

  • bułka tarta

  • 250 g pieczarek

  • 1 mała cebula

  • masło klarowane

  • pieprz

  • ser żółty w kostce

Składniki

Dziś na obiad kotlety schabowe w innym wydaniu ;)

Kotlety schabowe inaczej

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

07 września 2020

#schab, #dania główne, #mięsa, #pieczarki, #cebula, #ser żółty

rondel