rondel

#schab, #dania główne, #mięsa, #pieczarki, #cebula, #ser żółty, #przyprawa do wieprzowiny, #olej, #panierka

07 września 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Kotlety schabowe inaczej

Dziś na obiad kotlety schabowe w innym wydaniu ;)

#przepis autorski

Składniki

  • 2 kotlety schabowe

  • sól

  • przyprawa do wieprzowiny

  • mąka pszenna

  • 1 jajko

  • bułka tarta

  • 250 g pieczarek

  • 1 mała cebula

  • 1 łyżka masła

  • olej do smażenia    

  • pieprz czarny mielony 

  • ser żółty w kostce

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Udusić cebulę i pieczarki na maśle. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kotlety schabowe rozbić, posolić i posypać z każdej strony przyprawą do wieprzowiny. Następnie obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju. Gdy będą dochodzić na każdy z nich położyć trochę pieczarek i startego sera. Przykryć patelnię przykrywką, aż ser się stopi. Podawać na ciepło.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: