#schab, #dania główne, #mięsa, #pieczarki, #cebula, #ser żółty, #przyprawa do wieprzowiny, #olej, #panierka
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Dziś na obiad kotlety schabowe w innym wydaniu ;)
#przepis autorski
2 kotlety schabowe
sól
przyprawa do wieprzowiny
mąka pszenna
1 jajko
bułka tarta
250 g pieczarek
1 mała cebula
1 łyżka masła
olej do smażenia
pieprz czarny mielony
ser żółty w kostce
Wykonanie tradycyjne:
Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Udusić cebulę i pieczarki na maśle. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kotlety schabowe rozbić, posolić i posypać z każdej strony przyprawą do wieprzowiny. Następnie obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju. Gdy będą dochodzić na każdy z nich położyć trochę pieczarek i startego sera. Przykryć patelnię przykrywką, aż ser się stopi. Podawać na ciepło.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: