#schab, #dania główne, #mięsa, #ser żółty, #panierka
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Inna, bardzo smaczna propozycja na kotlety schabowe.
Przepis znalazłam na stronie https://kulinarneprzeboje.pl/.
Pychotka ;)
2 kotlety schabowe
sól
pieprz czarny mielony
kawałek miękkiego masła
kawałek sera żółtego
mąka pszenna
1 jajko
bułka tarta
Wykonanie tradycyjne:
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć z miękkim masłem. Zrobić z tego 2 wałeczki. Kotlety schabowe rozbić jak najcieniej, posolić i popieprzyć. Do środka wsadzić przygotowany ser z masłem, zwinąć jak roladę, boki zawinąć pod spód. Następnie obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na głębokim tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na każdym kotlecie położyć kawałek masła. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200ºC (góra-dół) przez 15 minut. Podawać na ciepło.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: