#mięsa, #dania główne, #pietruszka, #oliwa z oliwek
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Idealnie nadają się zarówno do hamburgerów jak i na obiad ;)
400 g wołowiny
sól
pieprz czarny mielony
natka pietruszki
oliwa z oliwek
Wykonanie tradycyjne:
Wołowinę zmielić. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać do niej drobno posiekaną natkę pietruszki. Podzielić na 4 kulki (po 100 g każda), a następnie spłaszczyć dłonią. Przed smażeniem nasmarować każdy oliwą. Piec na rozgrzanej patelni grillowej.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: