#mięsa, #dania główne, #pietruszka, #oliwa z oliwek, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Idealnie nadają się zarówno do hamburgerów jak i na obiad ;)
400 g wołowiny
sól
pieprz czarny mielony
natka pietruszki
oliwa z oliwek
Wykonanie tradycyjne:
Wołowinę zmielić. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać do niej drobno posiekaną natkę pietruszki. Podzielić na 4 kulki (po 100 g każda), a następnie spłaszczyć dłonią. Przed smażeniem nasmarować każdy oliwą. Piec na rozgrzanej patelni grillowej.
Wykonanie w Thermomixie:
Wołowinę zmielić. Do czystego i suchego naczynia miksującego porwaną na kawałki natkę pietruszki, rozdrobnić 7 sekund/obr. 5. Pietruszkę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać wołowinę, 0,5 łyżeczki soli i 0,25 łyżeczki pieprzu, dokładnie wymieszać 25 sekund/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Gotową masę podzielić na 4 kulki (po 100 g każda), a następnie spłaszczyć dłonią. Przed smażeniem nasmarować każdy oliwą. Piec na rozgrzanej patelni grillowej.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: