#mięsa, #dania główne, #pietruszka, #oliwa z oliwek, #czosnek
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Idealnie nadają się do hamburgerów ;)
350 g wołowiny
100 g słoniny
sól
pieprz
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
Wykonanie tradycyjne:
Wołowinę zmielić razem ze słoniną bez skóry. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać do niej drobno posiekaną natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podzielić na 4 kulki, a następnie spłaszczyć dłonią. Przed smażeniem nasmarować każdy oliwą. Piec na rozgrzanej patelni.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: