Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wołowinę zmielić razem ze słoniną bez skóry. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać do niej drobno posiekaną natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podzielić na 4 kulki, a następnie spłaszczyć dłonią. Przed smażeniem nasmarować każdy oliwą. Piec na rozgrzanej patelni.

Sposób przygotowania

  • 350 g wołowiny

  • 100 g słoniny

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • 2 ząbki czosnku

  • oliwa z oliwek

Składniki

Idealnie nadają się do hamburgerów ;)

Kotlety wołowo-wieprzowe

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

22 lutego 2022

#mięsa, #dania główne, #pietruszka, #oliwa z oliwek, #czosnek

rondel