Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

W garnku do gotowania mleka / budyniu zagotować 150 ml mleka z 3 łyżkami cukru. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem budyniowym. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń, ciągle mieszając zagotować. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na gładką masę. Cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu, aż powstanie jednolita masa.

 

Wykonanie w Thermomixie:

Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać mleko, dodać cukier, miękkie masło oraz budyń śmietankowy bez cukru, podgrzewać 7 minut/90°C/obroty wsteczne/obr. 3. Przełożyć do miski, odstawić do całkowitego ostudzenia i zgęstnienia.

!W trakcie studzenia nie mieszać kremu!

Sposób przygotowania

  • 1 budyń śmietankowy bez cukru

  • 250 ml mleka

  • 3 łyżki cukru

  • 125 g miękkiego masła

Składniki

Banalnie prosty przepis na pyszny krem idealny do karpatki czy ptysi.

Przepis znalazłam na stronie http://www.zrobtosmacznie.pl/.

Krem budyniowy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

28 października 2020

#krem, #budyń, #inne, #Thermomix

rondel