Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Masło rozpuścić. Mąkę przesiać, wymieszać z solą i cukrem. Wlać mleko, masło oraz jajka, dokładnie wymieszać. Piec na rozgrzanej patelni naleśnikowej z obydwu stron na złoty kolor. 

Ziemniaki obrać, ugotować. Po ugotowaniu przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, drobno pokroić, usmażyć na maśle na złoty kolor. Jak ziemniaki ostygną dodać do nich przeciśnięty przez praskę ser biały, cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.

Na środek naleśnika dać trochę farszu i zawinąć. Przed podaniem na stół opanierować krokiety (w jajku i bułce tartej), usmażyć. Podawać ciepłe.

Sposób przygotowania

Naleśniki:

  • ​​50 g masła

  • 350 g mleka

  • 1 jajko

  • 1/4 łyżeczki cukru

  • 200 g mąki pszennej

  • 1 łyżeczki soli

Farsz:

  • ziemniaki

  • 0,5 kostki sera białego

  • sól

  • pieprz

  • 1 cebula

Składniki

Przeglądając kiedyś przepisy natknęłam się na krokiety ruskie.

Postanowiłam je zrobić, ale po swojemu.

Krokiety ruskie

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

30 września 2020

#krokiety, #naleśniki, #cebula, #ser biały, #ziemniaki, #dania główne

rondel