Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Masło rozpuścić. Mąkę przesiać, wymieszać z solą i cukrem. Wlać mleko, masło oraz jajka, dokładnie wymieszać. Piec na rozgrzanej patelni naleśnikowej z obydwu stron na złoty kolor.
Ziemniaki obrać, ugotować. Po ugotowaniu przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, drobno pokroić, usmażyć na maśle na złoty kolor. Jak ziemniaki ostygną dodać do nich przeciśnięty przez praskę ser biały, cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.
Na środek naleśnika dać trochę farszu i zawinąć. Przed podaniem na stół opanierować krokiety (w jajku i bułce tartej), usmażyć. Podawać ciepłe.
Naleśniki:
50 g masła
350 g mleka
1 jajko
1/4 łyżeczki cukru
200 g mąki pszennej
1 łyżeczki soli
Farsz:
ziemniaki
0,5 kostki sera białego
sól
pieprz
1 cebula
Przeglądając kiedyś przepisy natknęłam się na krokiety ruskie.
Postanowiłam je zrobić, ale po swojemu.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#krokiety, #naleśniki, #cebula, #ser biały, #ziemniaki, #dania główne