Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Grzyby suszone dzień wcześniej namoczyć. Królika rozmrozić, wypłukać, osuszyć, podzielić na części. Na głębokiej patelni roztopić masło, zrumienić na nim królika. Gdy królik się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć. Grzyby przecedzić, pokroić na mniejsze kawałki. Całość podlać bulionem wymieszanym z wodą z moczenia grzybów, dodać grzyby, przyprawy, dusić do miękkości. Prze podaniem zabielić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
1 królik
2 cebule
1 solidna garść suszonych grzybów
sól
pieprz
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
150 ml śmietany 18%
3 łyżki masła
bulion drobiowy
Mój pierwszy królik w życiu.
Przepis dostałam od koleżanki.
Odrobinę go przerobiłam ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#królik, #grzyby, #dania główne, #mięsa, #cebula