Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Grzyby suszone dzień wcześniej namoczyć. Królika wypłukać, osuszyć, podzielić na części. Na głębokiej patelni roztopić masło, zrumienić na nim mięso. Dodać obrane, pokrojone w kostkę cebule, podsmażyć. Grzyby przecedzić, pokroić na mniejsze kawałki, dorzucić do patelni. Całość podlać bulionem drobiowym / rosołem wymieszanym z wodą z moczenia grzybów. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Przed podaniem zabielić śmietaną 18 %. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 

Sposób przygotowania

  • 1 królik 

  • 2 cebule

  • 1 solidna garść suszonych grzybów

  • sól

  • pieprz czarny mielony 

  • 2 liście laurowe  

  • 3 ziarna ziela angielskiego

  • 150 ml śmietany 18%  

  • 3 łyżki masła

  • bulion drobiowy  / rosół

Składniki

Mój pierwszy królik w życiu.

Przepis dostałam od koleżanki.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Królik w sosie grzybowym 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

02 września 2020

#królik, #grzyby, #dania główne, #mięsa, #cebula

rondel