Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Wszystkie warzywa obrać. Marchewkę pokroić w półtalarki, ziemniaki, seler i pietruszkę w kostkę. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Do rosołu dodać pokrojone warzywa, kaszę jęczmienną i dużą szczyptę soli. Gotować na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Można podawać ze świeżą pietruszką.
rosół
2 marchewki
1 pietruszka w korzeniu
kawałek selera
1 cebula
3 średnie ziemniaki
100 g kaszy jęczmiennej
sól
pieprz
maggi
Naszła mnie ochota na domowy krupnik.
Nigdy sama go nie robiłam, więc wzorowałam się na przepisie ze strony https://gotujzcukiereczkiem.pl/ ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#zupa, #kasza, #cebula, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka