Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło. Boczek pokroić na średnią kostkę, wrzucić do garnka. Chwilę podsmażyć. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Dać do boczku. Resztę warzyw obrać. Marchewkę i por pokroić w półtalarki, ziemniaki, seler i pietruszkę w kostkę. Dodać do garnka, dusić na małym ogniu, aż warzywa zrobią się miękkie (co jakiś czas mieszając). Następnie dodać bulion/rosół, kaszę jęczmienną i pół płaskiej łyżeczki soli. Gotować bez przykrycia na małym ogniu, aż kasza będzie miękka. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Można podawać ze świeżą pietruszką.
bulion/rosół
2 marchewki
1 pietruszka w korzeniu
kawałek selera
kawałek pora
1 cebula
3 średnie ziemniaki
0,5 szklanki kaszy jęczmiennej
1 łyżeczka masła
kawałek boczku
sól
pieprz
maggi
Kolejna odsłona domowego krupniku ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#zupa, #kasza, #cebula, #boczek, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka