Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło. Boczek pokroić na średnią kostkę, wrzucić do garnka. Chwilę podsmażyć. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Dać do boczku. Resztę warzyw obrać. Marchewkę i por pokroić w półtalarki, ziemniaki, seler i pietruszkę w kostkę.  Dodać do garnka, dusić na małym ogniu, aż warzywa zrobią się miękkie (co jakiś czas mieszając). Następnie dodać bulion/rosół, kaszę jęczmienną i pół płaskiej łyżeczki soli. Gotować bez przykrycia na małym ogniu, aż kasza będzie miękka. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Można podawać ze świeżą pietruszką.

Sposób przygotowania

  • bulion/rosół

  • 2 marchewki

  • 1 pietruszka w korzeniu

  • kawałek selera

  • kawałek pora

  • 1 cebula

  • 3 średnie ziemniaki

  • 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej

  • 1 łyżeczka masła

  • kawałek boczku

  • sól

  • pieprz

  • maggi

Składniki

Kolejna odsłona domowego krupniku ;)

Krupnik II

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

14 października 2020

#zupa, #kasza, #cebula, #boczek, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka

rondel