Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka umyć, dobrze osuszyć, usunąć błonki. Pokroić na kawałki. Posolić i popieprzyć. Usmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na drugiej patelni na pozostałym tłuszczu. Dodać do niej obrany i bardzo drobno pokrojony czosnek, porwany na małe kawałki czosnek niedźwiedzi, paprykę oraz pokrojony na pół plasterki por. Wszystko razem dusić, aż warzywa będą miękkie. Dodać sos sojowy i śmietankę 30%. Dokładnie wymieszać. Dać połamany na kawałeczki serek topiony. Zostawić na małym ogniu, aż do rozpuszczenia serka. Doprawić solą, pieprzem i tabasco do smaku. Dodać do warzyw usmażone mięso. Wymieszać. Na głęboki talerz dać ryż, na to mięso z sosem.
100 g suchego ryżu
1 pierś z kurczaka
kawałek pora
1 papryka czerwona
1 cebula
3 ząbki czosnku
6 liści suszonego czosnku niedźwiedziego
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki sosu sojowego
odrobina tabasco
200-250 g śmietanki 30%
serek topiony
sól
pieprz czarny mielony
Szybki sposób na pyszny obiad ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#kurczak, #sos, #danie główne, #ryż, #por, #papryka, #cebula, #czosnek, #oliwa z oliwek, #sos sojowy, #tabasco, #serek topiony , #śmietanka 30 %