Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do garnka wlać śmietankę, dodać masę krówkową, podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy masa będzie gładka zdjąć z ognia, ostudzić. Do ostudzonej masy wlać wódkę, dokładnie wymieszać. Przelać do butelki / karafki, schować na 24 h do lodówki. Przed spożyciem wstrząsnąć.

 

Wykonanie  w Thermomixie:

Do naczynia miksującego wlać śmietankę, dodać masę krówkową, zmiksować przytrzymując miarkę 15 sekund/obr. 10, następnie podgrzewać 5 minut/70ºC/obr. 3. Ostudzić. Do ostudzonej masy wlać wódkę, wymieszać 30 sekund/obr. 3. Przelać do butelki / karafki, schować na 24 h do lodówki. Przed spożyciem wstrząsnąć.

Sposób przygotowania

  • 400 g masy krówkowej w puszce

  • 180 g śmietanki 30%

  • 250 ml wódki 38%-40%

Składniki

Szybki likier, który w smaku przypomina trochę mleczko z tubki.

Przepis znalazłam na stronie https://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/ .

Likier krówkowy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

01 listopada 2020

#likier, #napoje, #alkohol, #masa krówkowa, #wódka, #Thermomix

rondel