Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Cebulę obrać, drobno posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, pokroić bardzo drobno.  Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Na odrobinie oleju (jeśli boczek jest chudy) usmażyć boczek, po chwili dodać do niej cebulę oraz paprykę. Smażyć na małym ogniu chwilę. Wlać śmietankę, pogotować na małym ogniu, aż papryka będzie miękka. Dać czosnek oraz połamany na kawałeczki serek. Zostawić na małym ogniu, aż do rozpuszczenia serka. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Do głębokiego talerza przełożyć makaron, polać sosem.

Sposób przygotowania

  • 250 g makaronu

  • 100 g boczku wędzonego

  • 0,5 serka topionego

  • mała śmietanka 30%

  • 1 cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 papryka czerwona

  • sól

  • pieprz

Składniki

Banalnie proste i szybkie danie - pychotka ;)

Makaron w sosie śmietanowo-serowym

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

01 listopada 2020

#dania główne, #makaron, #sos, #serek topiony, #boczek, #czosnek, #papryka

rondel