#makaron, #dania główne, #ryba, #czosnek, #łosoś, #szparagi, #pomidory suszone, #chili, #ser żołty
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Miałam w domu słoiczek grillowanych szparagów, które trzeba było wykorzystać i tak powstał ten przepis.
#przepis autorski
300 g makaronu tricolore
5 ząbków czosnku
185 szparagów grillowanych w zalewie
8 pomidorów suszonych w oleju
7 łyżek oleju z pomidorów suszonych
150 g wędzonego na zimno łososia
sól
pieprz czarny mielony
papryczka chili (opcjonalnie)
ser cheddar
Wykonanie tradycyjne:
Na oleju z pomidorów suszonych usmażyć obrany i drobno pokrojony czosnek oraz pokrojone suszone pomidory. Chwilę razem przesmażyć. Dodać pokrojone grillowane szparagi odsączone z zalewy. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Można dodać drobno pokrojoną papryczkę chili (opcjonalnie). Makaron ugotować w osolonej wodzie. Do głębokiego talerza przełożyć makaron, na niego dać porwanego na kawałki wędzonego łososia, posypać serem cheddar startym na tarce o drobnych oczkach. Można dodać drobno pokrojoną papryczkę chili.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: